mie. nov. 25th, 2020
Fostul PSD-ist Daniel Breaz, prezent la un eveniment cu lideri PNL: Continui ca independent. Haideţi să lăsăm bursa zvonurilor


Senatorul Daniel Breaz, care şi-a anunţat vineri demisia din PSD, a afirmat că îşi va continua activitatea ca independent, negând că ar fi interesat să candideze la viitoarele alegeri parlamentare pe listele PNL. Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a declarat că liberalii nu au o ofertă pentru Breaz, însă nu poate da asigurări că acesta nu se va regăsi pe acele liste, transmite Agerpres.

“A fost o mişcare (demisia – n.r.) pe care am făcut-o din cauza faptului că, atunci când am tras diverse semnale de alarmă în PSD, nu am fost luat în considerare. (…) Îmi continui activitatea independent. Voi face politică pentru cetăţeni şi merg mai departe”, a declarat presei Daniel Breaz, vineri după-amiaza, la un eveniment organizat în comuna sa natală, Mihalţ, la care au fost prezenţi, de asemenea, şi liderii judeţeni ai PNL, precum şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

El s-a arătat nemulţumit că, în ultimii ani, PSD a ajuns “aproape să nu mai conteze” la nivelul judeţului Alba.

“Să depui o moţiune de cenzură în ianuarie, să dai jos un guvern după trei săptămâni, să vii să pui tot aceeaşi oameni, acelaşi guvern, să vii din nou, acum, să depui o moţiune de cenzură, nu are nicio logică. Cu trei luni înaintea alegerilor generale, adică se fac nişte lucruri total fără cap. Am o altă construcţie”, a mai spus senatorul.

Întrebat de jurnalişti dacă va candida la viitoarele alegeri parlamentare pe lista PNL, Breaz a răspuns că vrea coerenţă.

“Haideţi să lăsăm bursa zvonurilor. V-am spus: a fost o decizie pe care am luat-o după 21 de ani de membru al PSD, motivele le-am explicat foarte clar. Vreau şi vreau coerenţă”, a conchis senatorul.

La întrebarea insistentă dacă totuşi îşi mai doreşte un mandat de parlamentar, Daniel Breaz a menţionat că nu poate să spună în momentul de faţă ce mai doreşte.

“Îmi doresc din poziţia de rector (al Universităţii 1 Decembrie 1919 Alba Iulia – n.r.) ca admiterea de toamnă să fie foarte bună pentru universitate, universitatea să se dezvolte, să avem cât mai mulţi studenţi la Alba Iulia”, a conchis acesta.

Liderul PNL Alba, europarlamentarul Mircea Hava, prezent, de asemenea, la evenimentul desfăşurat în Mihalţ, a susţinut că liberalii nu au nicio ofertă pentru fostul ministru al Culturii.

“E problema lui (de ce a demisionat – n.r.). (…) Oamenii pot să treacă dintr-o parte în alta. PNL-ul nu are nicio ofertă. (…) Nu există nicio ofertă pentru Senat, pentru Camera Deputaţilor. El a dorit să plece, are motivele lui”, a declarat Mircea Hava.

Acesta a mai spus că nu poate să dea asigurări că Breaz nu se va regăsi, totuşi, pe listele PNL la viitoarele alegeri.

“Nu, eu nu pot să dau asigurări de genul ăsta. (…). Un partid se dezvoltă şi creşte aşa cum crede el”, a mai declarat Mircea Hava.

Președintele PNL, Ludovic Orban, își menține poziția privind racolările de primari și parlamentari PSD, spunând că nu este de acord cu traseismul politic. Însă premierul a precizat că toate formațiunile politice au luat candidați la primărie de la alte partide, inclusiv sute de membri de la PNL.

Redactor: Alexandru Costea


By Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *