mar. iun. 22nd, 2021
Incidente alegeri locale 2020: Buletine tipărite greșit în comuna Costinești. Un bărbat din Olt a votat cu buletinul concubinei


Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la urne. Pe parcursul zilei, digi24.ro vă va ține la curent cu incidentele in ziua votului, la Alegeri locale 2020. Românii cu drept de vot își vor alege azi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

În țară au fost organizate 18.794 de secţii de votare, 1.200 dintre acestea fiind în Capitală. Cele mai multe secții de votare se află în sectoarele 3 şi 6.

Pentru prima dată, românii care merg la vot trebuie să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, Alegerile locale 2020 desfășurându-se după reguli speciale în contextul pandemiei de Covid-19

LIVE TEXT INCIDENTE LA ALEGERI LOCALE 2020

12.25. Autoritățile au primit până duminică la prânz 96 de sesizări privind posibile fapte care au legătură cu procesul de votare, dintre care un sfert nu s-au confirmat.

Până la acest moment nu au fost înregistrate evenimente deosebite de ordine publică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Au fost constatate 16 fapte contravenționale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei și 4 avertismente scrise.

S-au primit sesizări pentru 9 infracțiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane.

Cele mai multe sesizări au fost pentru continuarea propagandei electorale, turism electoral, vot multiplu, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot în timpul exercitării dreptului la vot, sfătuirea alegătorilor la secțiile de votare.

În Ilfov au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru comercializarea de băuturi alcoolice.

În Dâmbovița polițiștii au fost sesizați despre existența unei camere de supraveghere video într-o secție de votare și fac cercetări pentru violarea confidențialității votului.

12.13. Polițiștii din Mehedinți au anunțat că au fost întocmite două dosare penale în urma sesizărilor primite, unul pentru lovire și alte violențe și altul pentru fraudă la vot.

Totodată, a fost aplicată o amendă pentru continuarea campaniei electorale.

10:40 Polițiștii din Constanța fac cercetări după ce un alegător a distrus mai multe buletine de vot

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția 311, unul dintre votanți ar fi distrus mai multe buletine de vot, transmite Mediafax.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că „un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus”.

Polițiștii fac cercetări pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

10:25 Un bărbat din Olt de 28 de ani a votat cu buletinul concubinei, apoi cu al lui

Polițiștii din Olt au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bărbat de 28 de ani din comuna Colonești ar fi votat cu actul de identitate al concubinei sale, relatează Mediafax.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 28 de ani din comuna Colonesti, cu reședința în comuna Cungrea, s-a prezentat la o secție de votare din Cungrea, unde ar fi votat folosind actul de identitate al concubinei sale.

Ulterior, bărbatul s-a dus la o altă secție de votare, unde a votat folosind propria carte de identitate, susțin polițiștii.

Aceștia fac cercetări la fața locului și au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „fraudă la vot”.

09.40 Buletine tipărite greșit într-un sat din comuna Costinești

Buletinele de vot pentru alegerea primarului sosite în satul Schitu, comuna Costinești, au fost tipărite greșit, având numele unui partid alături de sigla altui partid, informează Ziua de Constanța.

Reprezentanții secției de votare s-au sesizat în această dimineață, deși specimenul de buletin de vot le-a fost transmis încă de săptămâna trecută.

Locțiitor al președintelui Biroului Electoral Județean Constanța, judecătorea Denis Gabriela Ghervase, a declarat pentru ZIUA de Constanța că se lucreză la o adresă prin care să se aducă la cunoștința Biroului Electoral Central situația de la Costinești. Potrivit lui Ghervase, se va cere retipărirea buletinelor pentru toată comuna Costinești și procesul de vot va fi reluat atunci când în cele două secții de votare din Costinești vor ajunge buletinele corecte.

Editor : D.C.


By Stiri

Lasă un răspuns