mar. iun. 15th, 2021
Nicușor Dan: E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București, inclusiv prin falsificarea de procese verbale


Primarul ales al Capitalei la alegerile din 27 septembrie, Nicușor Dan, a reacționat marți cu privire la acuzațiile de fraudă aduse la adresa PSD de la sectorul 1, unde a candidat Clotilde Armand, din partea USR-PLUS și susținută de PNL.

„Așa cum am spus în seara alegerilor, toate voturile trebuie corect numărate, astfel încât rezultatele oficiale să reflecte exact voința bucureștenilor. E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București, inclusiv prin falsificarea de procese verbale. Așa ceva trebuie penalizat sever și sunt alături de colegii mei din PNL și USR PLUS, care solicită renumărarea voturilor acolo unde există suspiciuni de fraudă”, spune Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

„Reamintesc că PSD a încercat și alte metode de a frauda alegerile, inclusiv prin difuzarea de publicitate pentru „realizările” Primăriei Generale conduse de Gabriela Firea, inclusiv în ziua alegerilor, inclusiv după ce Biroul Electoral Municipal a constatat ilegalitatea acestui gen de publicitate. PSD trebuie să știe că nu are voie să fure! Iar dacă totuși o face, să știe că nu-i lăsăm să scape nepedepsiți!”, adaugă primarul ales al Capitalei.

Șeful Poliţiei Sectorului 1, comisar-şef Ionuţ Dana, a anunţat marţi că un bărbat a fost prins cu 473 de procese verbale în urma alegerilor locale de duminică şi că bărbatul respectiv era înscris pe lista electorală a unui partid politic la rubrica de consilieri locali.

„În continuare, efectuăm cercetări prin Secţia 4 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea prevăzută de art. 391 privind falsificarea de documente şi evidenţe electorale”, a declarat Ionuţ Dana.

Europarlamentarul Clotilde Armand, candidat la Primăria Sectorului 1, a anunţat marţi că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector şi a declarat că persoana care a ieşit din BES Sector 1 cu procese verbale era de fapt un curier. El a mai precizat că a depus o cerere pentru renumărarea voturilor.

Cristian Băcanu, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la funcţia de primar al Sectorului 5, a anunţat, luni seara, că va solicita renumărarea voturilor, pe motiv că „se impune verificarea existenţei unei fraude masive în Sectorul 5”. Marţi dimineaţa el a precizat că va formula plângere penală după ce ar fi identificat „suspiciuni privind existenţa unei fraude” la alegerile locale din sector.


By Stiri

Lasă un răspuns