sâm. iun. 19th, 2021
Gabriela Firea: Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, luni dimineață, înainte de întâlnirea cu liderii PSD de la sediul din Kiselleff, că partidul va face o analiză privind rezultatul la alegerile locale iar în cazul celor care au pierdut se va evalua contextul. “Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agățat niciodată de funcții și acum ar fi ultimul lucru pe care l-aș face”, a declarat Firea.

„Este normal după orice scrutin partidele să-și facă propriile evaluări și analize. Cei care au câștigat, bravo lor, felicitări, vor fi avansați. În legătură cu cei care au pierdut, în cazul tuturor formațiunilor politice, deci și la noi, se va face o analiză a contextului în care au pierdut, scorul pe care l-au înregistrat și tot ceea ce s-a întâmplat în campanie.

Am dublat atât eu cât și colegii de la sectoare scorul de la europarlamentare, la 33%.

Dar nu este nicio problemă. Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agățat niciodată de funcții și acum ar fi ultimul lucru pe care l-aș face. Întotdeauna este loc de mai bine”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a anunțat că va depune o plângere penală la Parchetul General privind posibile nereguli la alegerile locale din București.

“E normal să așteptăm un final de analiză și dezbatere a autorităților electorale.

Dacă PSD ar fi fost la guvernare și ar fi organizat alegerile cu atât de multe vicii, cu siguranță reacția societății civile ar fi fost una mult mai dură și probabil și din partea unor instituții ale statului.

Dacă vrem să le demonstrăm românilor că nu contează cine numără, ci contează cine votează, atunci trebuie să mergem pe toate aceste căi, indiferent de rezultat, uneori previzibil.

Avem în București 65.000 de voturi nule. Să înțelegem că aceia nu au știut să voteze, nu? Acele buletine de vot au fost introduse în urnă și pe urmă de către comisie au fost declarate nule, în sensul viciate…măzgălite, puse mai multe ștampile, pătate, îndoite. 10% din buletinele folosite în București sunt nule, o cifră foarte mare. Dacă e să facem o analiză matematică, eu am primit 250.000 de voturi, la o distanță de 30.000 de voturi față de candidatul dreptei, în condițiile în care avem aproape 2 milioane de alegători în liste pentru cele 1.270 de secții de votare. Doar 25 de voturi la fiecare secție, dacă erau aranjate și iată că iese cifra cu care mă distanțez. Plus multe procese verbale modificate cu carioca, plus multe care nu dau cheia, altele în care una scrie pe procesul verbal de la secție, alta pe site-ul AEP, foarte multe vicii”, a mai declarat Firea.

Editor : Alexandru Costea


By Stiri

Lasă un răspuns