sâm. iun. 19th, 2021
Klaus Iohannis, atac la PSD după eşecul „previzibil și lamentabil” al moțiunii: „Încetaţi cu aceste jocuri cinice”


Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre numărul mare de infectări zilnice. Președintele spune că „măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”. „Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis: România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă.

Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont.

Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor.

În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse, și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou.

Situația este complicată.

Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri.

Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament.

Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize.

Este o luptă nu doar a sistemului medicului, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate. Oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat.

Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie fără precedent.

Editor : Liviu Cojan


By Stiri

Lasă un răspuns