vin. mai 7th, 2021
Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida pentru Senat


Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat, a anunțat duminică liderul liberal, Ludovic Orban.

„Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a luat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte al partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a spus Ludovic Orban.

Biroul Politic Naţional al PNL va decide din partea cărei organizații va candida ministrul apărării, a precizat Orban.

Conducerea partidului liberal s-a reunit duminică pentru a valida listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Întrebat de jurnalişti dacă a intervenit în listele de candidaţi venite din teritoriu, având în vedere că, spre exemplu, mai mulţi membri din Mureş susţin că liderul filialei le-ar fi transmis că lista a fost stabilită de preşedintele PNL, Orban a răspuns: „În conformitate cu prevederile statutare, listele se votează în felul următor: în prima fază, în birourile permanente judeţene, unde se face un vot individual de ierarhizare, după care se votează în colegiile directoare judeţene şi abia ultima procedură statutară privitoare la liste este procedura de validare a listelor în Biroul Politic Naţional”.

Întrebat despre candidaturile unor membri ai Executivului, Orban a explicat că la întocmirea listelor s-a ţinut cont de unele criterii, între care rezultatele de la alegerile locale.

„Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este preşedintele PNL Sector 2, iar la Bucureşti am ţinut cont de nişte criterii legate de rezultatele obţinute de organizaţii, iar doamna ministru Anisie este pe loc eligibil”, a explicat liderul PNL.

 


By Stiri

Lasă un răspuns