joi. feb. 25th, 2021
Augustin Zegrean îl concurează pe Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ


Marți au fost depuse 3 candidaturi pentru șefia Consiliului Legislativ, urmând ca plenul reunit al Parlamentului să voteze, de la ora 16, președintele instituției. Cei trei candidați care încearcă să obțină funcția sunt deputatul PSD, Florin Iordache, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean și Ionuț Duli Mazâlu, actualul secretar al Consiliului Legislativ.

Candidatura lui Augustin Zegrean este susținută de Partidul Național Liberal. Plenul reunit în care va fi votat președintele Consiliului Legislativ începe la ora 16:00.

Augustin Zegrean și-a depus candidatura și pentru funcția de șef de secție la Consiliul Legislativ.

Citește și Surse: Florin Iordache va fi numit azi de Parlament președinte al Consiliului Legislativ. Funcția este pe viață

Deputații și senatorii vor alege și viitorul președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare, din cadrul Consiliului Legislativ. Pentru această poziție s-au înscris senatorul USR, George Dircă, Augustin Zegrean și Andrei Chiochiu.

PSD încearcă să îl pună pe Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, drept recompensă a partidului pentru retragerea lui de pe listele PSD pentru parlamentare.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Potrivit declarației de avere a fostului președinte, acesta a fost remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

Editor : Robert Kiss


By Stiri

Lasă un răspuns