lun. mart. 1st, 2021
Senatorul USR Dan Lungu renunță la candidatură și acuză „PSD-izarea” partidului: Retragerea candidaturii mele e un semn de protest


Senatorul USR, Dan Lungu, acuză conducerea USR Iași și conducerea centrală a partidului de „PSD-izare” și anunță că își retrage candidatura la alegerile parlamentare după ce a fost pus pe loc neeligibil. Lungu susține că în USR Iași candidaturile au fost decise de persoane aduse „cu autocarul” și critică includerea pe listă, pe un loc eligibil, a unui fost liberal. 

„Retragerea candidaturii mele e un semn de protest față de modul cum se face politică în USR Iași, Vorbim de PSDizarea USR Iași.

Mă refer la prezența unui traseist pe listă, domnul Bodea care a venit de la PNL. Mă refer la modul cum s-au făcut alegerile pentru stabilirea listelor pentru candidați. Efectiv sunt falsificate existând aici un aspect legal și unul moral.

De cel legal se ocupă câțiva colegi ai mei care au dat în judecată USR Iași pentru modul în care au fost organizate alegerile. În USR justiția internă nu funcționează.

Moral, au fost aduși în partid mulți oameni de către cei de la conducere pe care noi nu îi conuaștem. E vorba de rude în primul rand, de colegi de liceu, de vecini, care nu au nici o legătură cu politica. Ne întalnim cu ei doar în ziua alegerilor. E vorba de mulți, de 70% din cei care au votat.”, a declarat Dan Lungu, în direct la Digi24.

Senatorul mai acuză și lipsa de transparență din filiala USR Iași.

„Sunt multe exemple de abuzuri și de lipsă de transparență. O să vă dau un exemplu. În filiala USR Iași niciodată nu a fost prezentată o execuție bugetară. Deci noi nu știm cu se cheltuie acești bani. Colegi de ai mei au făcut solicitare pe 544 în propriul partid să afle, vă dați seama? Și nu au primit nici un răspuns”, a mai declarat acesta.

Dan Lungu a fost plasat pe locul cinci la Senat pe listele Alianţei USR-PLUS în judeţul Iaşi, ordinea pe liste fiind stabilită în urma votului membrilor filialei ieşene a USR.

În ultimii ani, senatorul Lungu a avut relaţii tensionate cu actuala conducere a USR Iaşi.

Actualii parlamentari USR Marius Bodea şi Cosette Chichirău deschid listele USR-PLUS Iaşi la Senat şi Camera Deputaţilor. Pe locul doi la deputaţi apare Monica Berescu, lider PLUS Iaşi.

Editor : Robert Kiss


By Stiri

Lasă un răspuns