mar. ian. 26th, 2021
Alexandru Rafila și rectorul UMF Târgu Mureș vor fi miniștri în guvernul PSD, anunță Marcel Ciolacu


Guvernul pe care îl pregătește PSD, în cazul în care va câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, ar putea fi condus de un tehnocrat, iar printre miniștri se vor număra profesorul Alexandru Rafila și Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie de la Târgu Mureș. 

„În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. (…) Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a afirmat joi liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru „Libertatea”, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte posibilitatea propunerii la Finanţe a lui Cristian Socol, liderul PSD a afirmat că acesta este un profesor respectat şi „un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică”.

Întrebat dacă şi-ar asuma funcţia de premier sau dacă ia în calcul să nominalizeze un tehnocrat, preşedintele PSD a spus că această decizie o va lua împreună cu colegii. El a adăugat însă că nu crede că prim-ministrul trebuie să fie şi lider de partid şi nu a respins posibilitatea ca un specialist să fie propus pentru această funcţie.

„E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (…) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (…). Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier – n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Editor : Luana Pavaluca


By Stiri

Lasă un răspuns