joi. feb. 25th, 2021
Marcel Ciolacu: Piețele trebuie lăsate deschise. Este lipsită de logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarket-uri


Marcel Ciolacu, președintele PSD, critică decizia Guvernului de a închide piețele din România, ca măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Într-o postare pe Facebook, Ciolacu susține că este lipsită de logică decizia de a-i obliga pe români să se închesuie în spațiile închise din supermarketuri. 

“Piețele trebuie lăsate deschise! Este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarket-uri, în spații închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare, pentru că tu, Guvernul Orban, închizi piețele și târgurile… care se află în aer liber!”, a scris liderul Partidului Social Democrat. 

În plus, Ciolacu susține că la fel de lipsit de logică este și faptul că românii vor fi obligați să renunțe la alimentele autohtone, în detrimentul celor de import. 

“La fel de ilogic este să-ți obligi proprii cetățeni să cumpere produse de import și nu pe cele proaspete, făcute aici, în România.
În loc să susțină produsele autohtone și producătorii români, Orban face tot posibilul să-i îngroape de tot!
Pe 6 decembrie, Orban trebuie să plece! Iar românii să-și ia viața înapoi!”, a conchis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook. 

Președintele Klaus Iohannis a precizat că piețele în aer liber pot rămâne deschise 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat la finalul unei declarații de presă care este motivul pentru care s-a decis închiderea piețelor în aer liber și dacă nu se teme că această măsură va duce la aglomerarea supermarketurilor. Potrivit șefului statului, piețele tradiționale românești, organizate în aer liber, vor rămâne deschise.

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. Toate școlile din țară vor trece în sistem online, angajații – atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă dacă au această posibilitate, iar masca de protecție va fi obligatorie în toată țara.

 

Editor : A.A.


By Stiri

Lasă un răspuns