lun. apr. 12th, 2021
Alegeri SUA 2020: Cum a schimbat Donald Trump lumea


Președintele american Donald Trump și-a continuat duminică acuzațiile privind fraude la vot în mai multe state americane, după ce proiecțiile l-au dat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA pe contracandidatul său democrat, Joe Biden. O reprezentantă a Comisiei Electorale Fededale spunea însă ieri că nu există dovezi privind fraude la numărarea voturilor.

Ar trebui să ne uităm la voturi. Abia începem etapa de tabelare. Ar trebui să ne uităm la aceste acuzații. Vedem o serie de declarații pe propria răspundere conform cărora au existat fraude electorale. Avem o istorie în această țară a problemelor electorale”, a scris Trump pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În Pennsylvania, a existat un ordin judecătoresc de la Curtea Supremă pentru a-i obliga să separe buletinele de vot primite după data alegerilor. A fost nevoie de intervenția judecătorului Alito. Acesta este un grup mare de buletine de vot. Când vorbim despre probleme sistemice, este vorba despre cum au fost autentificate aceste buletine de vot, deoarece dacă există o problemă în sistem cu privire la autentificare, aceasta ar afecta serios întregul scrutin”, a continuat el.

Și ceea ce mă îngrijorează este că am avut peste o sută de milioane de voturi prin poștă în state precum Philadelphia și Detroit, cu o lungă serie de probleme electorale (ca să folosesc un eufemism), ” a mai scris Trump.

Aseară, după ce toate proiecțiile au arătat că Joe Biden este câștigătorul alegerilor, Trump a refuzat să-și recunoască înfrângerea și a anunțat că, începând de luni, echipa sa de campanie va merge în instanță cu acuzații de fraudă.

Conform celor mai recente proiecții, Biden are 279 de voturi electorale, iar Trump – 214. Un candidat are nevoie de 270 de voturi electorale pentru a fi ales președinte.


By Stiri

Lasă un răspuns