mar. apr. 13th, 2021
Italia. Situația secțiilor de vot pentru diaspora, discutată de ministrul român de externe cu omologul de la Roma


Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică, miercuri, cu omologul italian, Luigi Di Maio, cu acest prilej fiind abordată şi situaţia organizării secţiilor de votare în Italia pentru alegerile parlamentare. Scrutinul în diaspora se desfășoară pe parcursul a două zile, în 5 și 6 decembrie.

Bogdan Aurescu l-a informat pe Luigi Di Maio despre măsurile luate de Ministerul român de Externe pentru organizarea secţiilor de votare în Italia, în conformitate cu normele sanitare în vigoare, pentru asigurarea de condiţii de siguranţă şi prevenţie. Ministrul Aurescu a menţionat, totodată, că, până la acest moment, nu au fost semnalate probleme sau situaţii deosebite în pregătirea secţiilor pe teritoriul italian, informează MAE într-un comunicat.

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie la orice secție din afara țării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral, iar pentru aceasta vor avea la dispoziție două zile pentru vot, 5 și 6 decembrie, între orele locale 7:00 și 21:00.

Consultați aici lista sediilor secțiilor de votare din străinătate, inclusiv din Italia.

În cursul aceleiași convorbiri, cei doi miniştri au subliniat importanţa unei cooperări consolidate pe dosarele de interes comun la nivel european, inclusiv în domeniul securităţii cibernetice. Ei au discutat, în contextul recentelor atacuri din Franţa şi Austria, despre intensificarea manifestărilor extremiste şi necesitatea combaterii terorismului prin folosirea tuturor instrumentelor disponibile, inclusiv a celor ce ţin de dreptul internaţional, se precizează în comunicat.

Editor : Luana Pavaluca


By Stiri

Lasă un răspuns