mie. ian. 20th, 2021
Majoritatea companiilor municipale vor dispărea, managerii lor vor fi dați afară. Nicușor Dan: „Asta-i viața!”


Majoritatea companiilor municipale înființate de vechea administrație a Bucureștiului vor dispărea, însă angajații lor nu își vor pierde slujbele, ci vor fi „importați” către administrație. Nu asta va fi, însă, și soarta șefilor, a arătat, marți seara, la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Întrebat câte dintre companiile municipale vor dispărea, Nicușor Dan a răspuns că „cele mai multe dintre ele”. Vor rămâne STB-ul (compania pentru transportul public) și Termoenergetica, plus Energetica, o companie-satelit a Termoenergetica, iar din celelalte „o să aducem colective importante către administrație”, a precizat Nicușor Dan. „Nu și managementul, care e total defectuos”, a adăugat primarul general. 

Oamenii vor fi, astfel, preluați de Primăria Capitalei, dar nu și companiile ca atare, a precizat Nicușor Dan.

Și managerii ce fac, rămân fără joburi, dispar? a fost întrebat primarul general. „Asta-i viața, da!”, a răspuns Nicușor Dan.

Întrebat în cât timp se va întâmpla aceasta, primarul general a explicat că este o decizie ce ține de Consiliul General al Capitalei. „Eu sper ca foarte curând, noua majoritate din Consiliul General să numească noile Adunări Generale, care să numească noile Consilii de Administrație, cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele și bineînțeles, acolo unde sunt colective importante de oameni și valoroase, să le aducă către Administrație”, a spus primarul general al Capitalei la Digi24. 

Editor : Luana Pavaluca


By Stiri

Lasă un răspuns