Dum. feb. 28th, 2021
Nicușor Dan respinge cererea lui Vlad Voiculescu de carantinare a Capitalei: A vorbit la viitor, acum nu se impune


Nicușor Dan susține că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului. Primarul Capitalei a respins la Digi24 cererea lui Vlad Voiculescu, potrivit căruia o astfel de măsură ar putea fi luată pentru a stopa răspândirea coronavirusului. 

 

“Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a declarat Nicușor Dan la Digi24. 

Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, a declarat recent că va discuta această problemă cu primarul general. 

“Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a fost declarația făcută de Vlad Voiculescu, la Europa FM.

Întrebat cât de gravă este situația în București, primarul general a răspuns: “Am avut azi aproape 2.000 de cazuri, în ultimele două zile în jur de 1.500, este mult. Pe de altă parte, la DSP, anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile pentru izolare și carantinare sunt la zi. Înseamnă că în cazul oricărei persoane care este confirmată, în aceeași zi se apelează oamenii cu care a fost în contact și ei nu mai îmbolnăvesc pe alții. Situația e sub control din acest punct de vedere”, a mai spus Nicușor Dan. 

Edilul a explicat că indicatorul privind carantinarea pentru București este undeva în jurul valorii de 6, ceea ce nu impune o astfel de decizie. 

“Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Editor : Alexandra Andronie


By Stiri

Lasă un răspuns