mar. apr. 13th, 2021
Afirmațiile jignitoare la adresa femeilor făcute de liderul AUR, Sorin Lavric, au ajuns la CNCD


Parlamentarul USR Cristina Iurișniți s-a sesizat cu privire la afirmațiile jignitoare pe care unul dintre liderii AUR, Sorin Lavric, le-a făcut la adresa femeilor și a anunțat că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

În presă au apărut mai multe fragmente scrise de Sorin Lavric, care conțin jigniri la adresa femeilor. Lavric este unul dintre liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), cel mai nou partid intrat în Parlamentul României.

Cristina Iurișniți, care este președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor, a scris pe pagina sa de Facebook că acest nou partid, AUR, reprezintă ”un nou val de ură, de discriminare și instigare la comportamente abuzive prin discurs care aduce atingere asupra demnității umane”

”Trebuie sa reacționăm ferm și perseverent! Egalitatea de șanse și de gen este un drept fundamental constituțional dar și un angajament internațional la care România este parte pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului! În calitate de parlamentar si președinta a Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor, voi face o sesizare la CNCD pentru a transmite un mesaj clar că acest tip de mesaj nu poate fi tolerat! (…) Voi trimite o sesizare la CNCD! După Doina Pană, Vilcov, Olguta si Liviu Pop acest cetățean va trebui să afle că există legi care trebuie respectate de către noi toți”, a scris Cristina Iurișniți pe Facebook.

Liderul AUR Sorin Lavric susține în una dintre scrierile sale publicate în anul 2019 că “bărbații nu caută în femei deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea” și că “o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor” 

Nu este prima oară când Sorin Lavric este acuzat de declarații jignitoare și discriminatorii. Uniunea Scriitorilor din România a anunțat recent că îl dă afară pe proaspătul parlamentar AUR și că se delimitează de „declaraţiile politice radicale” ale acestuia. 

Uniunea „a luat act cu stupoare de pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă.

„Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale dlui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România. Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista “România literară”, în mod firesc şi necesar, iau sfârşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, potrivit comunicatului.

Editor : A.A.


By Stiri

Lasă un răspuns