joi. feb. 25th, 2021
Liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru șefia Camerei Deputaților, funcție dorită și de Dan Barna


Liderii PNL au decis, în ședința BPN de miercuri seara, să îl susțină pe președintele partidului, Ludovic Orban, pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților la negocierile care vor urma cu USR PLUS și UDMR.

Șefia Camerei Deputaților este revendicată și de USR PLUS, care își dorește funcția pentru copreședintele partidului, Dan Barna, care este și deputat.

Întrebat dacă ar fi de acord ca în Parlament, Ludovic Orban să fie președintele Camerei Deputaților și USR-PLUS să primească șefia Senatului, Dan Barna a spus că nu au existat discuții, dar președinția Camerei pentru USR-PLUS este o soluție luată în calcul dacă președintele Klaus Iohannis va desemna premier PNL.

„Este o soluție și ca USR PLUS să preia președinția Camerei Deputaților. E unul dintre scenariile pe care le avem în vedere, dar, repet, până la momentul de față neexistând o discuție concretă pe lucrul acesta, nu este nimic de infirmat sau de confirmat (…) Este o soluție la fel de bună sau chiar mai bună ca USR-PLUS să preia șefia Camerei Deputaților, tocmai în situația în care președintele va veni cu propunerea de premier dinspre PNL”, a declarat, marți, Dan Barna, la Digi24

Editor : Robert Kiss


By Stiri

Lasă un răspuns