lun. ian. 18th, 2021
Dacian Cioloș și Dan Barna: Trebuie să susținem un candidat credibil pentru premier, care să aibă capacitatea de a uni dreapta


Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat după anunțul făcut de Dan Barna că propunerea făcută de acesta este un semn că guvernarea și reformele sunt puse pe primul plan și că, dincolo de cancanul împărțirii funcțiilor, trebuie acordată atenție lucrurilor esențiale.

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a anunțat marți o propunere pentru președintele PNL, Ludovic Orban și pentru președintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru a debloca negocierile. Barna le cere să facă parte toți trei din Guvern, în calitate de vicepremieri, iar pentru șefia Camerei Deputaților, USR PLUS îl propune pe Cătălin Drulă.

“Atenția a fost foarte mult focalizată în media, în aceste zile, pe partea de negocieri de funcții și mai puțin spre deloc pe partea de guvernare. Evident că funcțiile și mai ales oamenii care le vor ocupa sunt importante.

Dar la noi guvernările au fost de foarte multe ori forme fără fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degrabă cu interese de grup decât cu o viziune despre ceea ce trebuie să se schimbe în bine prin reforme care să nu „taie” prostește, ci să reducă risipa, să dea perspective celor care vor să muncească pe bune, nu să fure sau să se pună pe căpătuială”, scrie Cioloș, într-un mesaj pe Facebook, imediat după anunțul făcut de copreședintele USR PLUS.

El spune că discuțiile cu PNL și UDMR vor fi “măsură cu măsură” și că vor viza bugetul, reformele în sănătate și educație, dar și investițiile.

“Dincolo de cancanul împărțirii funcțiilor, poate învățăm să acordăm atenție și lucrurilor esențiale care chiar ne afectează viața, dar care se află mai puțin în reflectorul spectacolului mediatic prin care se face rating.

USR PLUS a cerut de la început ca aceste negocieri să se facă cu angajamente serioase pentru a așeza coaliția în postura de a putea guverna credibil patru ani. România a trecut în ultimii 30 de ani prin destrămări de coaliții cauzate de trădări sau traseism, care au denaturat voința cetățenilor la vot și acest lucru nu mai trebuie să se repete.

Acum facem altfel. Punem pe primul plan guvernarea și reformele, nu oamenii care cer funcții pentru ei și găștile lor politice. Anunțul făcut de către Dan Barna astăzi arată că noi suntem gata să oferim soluții, nu să ne cramponăm de functii”, a mai transmis Cioloș.


By Stiri

Lasă un răspuns