joi. ian. 21st, 2021
Iohannis, mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției: Nu putem permite ca Revoluția să fie umbrită de neputința statului


Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia marcării a 31 de ani de la începutul Revoluției Române din Decembrie 1989. Șeful statului spune că „suntem obligați” să ne amintim sacrificiul timișorenilor care au schimbat definitv cursul istoriei. De asemenea, președintele cere „dreptate” pentru familiile celor uciși la Revoluție.

„Să ne amintim că, acum 31 de ani, în numele libertății, românii au început dărâmarea comunismului. Conduși de dorința arzătoare de a elibera națiunea de sub un regim antiromânesc, ilegitim și criminal, cu piepturile goale și inimile pline de speranță, românii înfăptuiau sacrificiul suprem. Comunismul a fost învins pentru prima dată la Timișoara. Cu convingerea că gloanțele nu pot nimici idealurile și nu pot frânge visurile, sacrificiul timișorenilor a schimbat definitiv cursul istoriei. Un sacrificiu pe care suntem obligați să îl amintim și prețuim și pe care niciunul dintre noi nu trebuie să îl uite vreodată sau să îl pună la îndoială”, spune Klaus Iohannis.

Președintele cere dreptate pentru familiile celor uciși la Revoluția Română din decembrie 1989, în contextul în care dosarul Revoluției este departe de a avea o soluție.

„Nu putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale și, cel mai important, identificarea și pedepsirea vinovaților. Părinții, frații, surorile și copiii celor care au murit pe străzile Timișoarei încă așteaptă să se facă dreptate! Avem nevoie de adevăr și dreptate pentru că identitatea noastră națională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989!”, transmite președintele.

„Să sperăm că generațiile tinere vor prețui cum se cuvine, în spiritul adevărului, sacrificiul românilor secerați de gloanțe la Timișoara și apoi în alte locuri. Tinerii trebuie să cunoască adevărul despre regimul comunist, așa cum a fost el, adevărul brut și dureros despre o dictatură odioasă, care ne-a furat 45 de ani din istorie, condusă de personaje abrutizate, care nu au dat niciodată socoteală pentru atâtea destine curmate pe nedrept. Nu vom înceta niciodată să ne amintim și să sperăm!”, mai spune Klaus Iohannis.

Editor : Robert Kiss


By Stiri

Lasă un răspuns