joi. ian. 21st, 2021
CTP: Cîțu râde de el însuși. Va fi „domnu' premier”. Orban a câștigat înfruntarea cu Iohannis


Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat Ludovic Orban, vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice. Cristian Tudor Popescu a comentat aceste declarații la Digi24. „După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier”, spune gazetarul, care vine și cu o întrebare justificată de comentariul pe subiect: „Ce să caute domnul Cîțu peste miniștrii de la USR-PLUS, ce să caute peste cei de la UDMR? Ce să caute peste miniștrii PNL?”.

Cristian Tudor Popescu: Ceea ce rețin din sceneta ce ne-a fost prezentată astă-seară, în principal de către domnul Ludovic Orban, este râsul amar în care a pufnit, în mască, domnul Florin Cîțu, atunci când domnul Ludovic Orban i-a dat cuvântul, la coada cozilor, cu apelativul „domnupremier”. Adică nu s-a mai obosit să pună măcar „L”-ul la „domnuL”. După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier. Fiind ministru de Finanțe până acum, domnul Cîțu avea un rol important în Guvern.

Acum este premier, cu numele, și nu văd ce va conduce în calitate de premier, domnul Cîțu. Evident, așa cum spuneam la ultima noastră întâlnire, acesta va fi un guvern tricolor, un guvern în care fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid. Ce să caute domnul Cîțu peste miniștrii de la USR-PLUS, ce să caute peste cei de la UDMR? Ce să caute peste miniștrii PNL?

Domnul Cîțu o să le dea ordine, o să-i poată eventual schimba, remania pe miniștrii de la PNL? Nici vorbă. Pentru că performerul acestor negocieri este domnul Ludovic Orban, care a reușit să piardă alegerile și să-și mențină în schimb intactă, dacă nu mai mare, puterea politică.

A câștigat domnul Orban, a câștigat și înfruntarea cu președintele Iohannis, pentru controlul PNL, președintele nu mai poate avea mare influență asupra partidului… sigur își menține în Guvern oamenii lui – în primul rând domnul general Ciucă, dar atâta vreme cât nu mai poate ajuta electoral partidul, așa cum a încercat s-o facă, fără să reușească în campania electorală, acum nu mai folosește partidului domnul președinte – este în ultimul său mandat, prin urmare domnul Orban controlează PNL.


By Stiri

Lasă un răspuns