mie. ian. 27th, 2021
Cum a putut AUR, de care mulți nu au știut, să obțină un procent atât de mare. „A existat spirala tăcerii”


Partidul AUR a decis să nu valideze mandatul de parlamentar al lui Francisc Tobă, întrucât există “suspiciuni” că acesta ar fi participat la reprimarea Revoluţiei din 1989. Anunțul a fost făcut chiar de liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion.

“Suntem în zilele Revoluţiei, pe care noi le comemorăm, avem campanii speciale în acest sens, campania ‘Eroii nu mor niciodată’ organizată în fiecare an, şi de aceea am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă şi de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecţi, să fim cinstiţi şi să nu facem greşeli”, a transmis sâmbătă Simion, într-un material video postat Facebook, scrie Agerpres.

Simion susține că în interiorul partidului AUR există suspiciuni în ceea ce-l priveşte pe Francisc Tobă, menţionând că nu vrea să planeze dubii asupra oamenilor din partid care au intrat în Parlament.

“Din toate listele de candidaţi pe care le-am avut ne-au fost aduse unele cazuri în atenţie, unul în mod repetat. Am analizat caz cu caz, mai ales că în timpul campaniei electorale, când nu aveai timp să analizezi şi nu aveai timp de nimic, noi, AUR, am fost împroşcaţi cu noroi şi (…) cu minciuni. Am luat şi am documentat fiecare caz, din respect pentru voi şi cu credinţa că nu trebuie să înşelăm încrederea voastră. După cum ştiam, după cum v-am şi zis, marea majoritate a cazurilor nu s-au verificat (…), ducem în Parlament oameni de care să fiţi mândri. Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor”, a susţinut George Simion.

George Simion le-a cerut membrilor de partid să semnaleze posibile cazuri de “trădători” între parlamentarii AUR.

“Ori de câte ori mai există cazuri, pentru că s-ar putea să mai existe şi s-ar putea să apară trădători între cei 47 de parlamentari ai AUR, semnalizaţi-ni-i, şi vom putea lua atitudine cât putem de repede”, a spus Simion.

Societatea Timişoara a cerut AUR să se dezică de doi parlamentari care ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei

Societatea Timişoara i-a cerut în urmă cu câteva zile preşedintelui partidului AUR, George Simion, care a întocmit listele cu candidaţii pentru recentele alegeri parlamentare, să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman şi să le ceară demisia imediată din Parlament, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimare Revoluţiei.

Zilele trecute au existat tensiuni pornite de la liderii AUR la comemorarea Revoluției de la Timișoara. În centrul orașului, unde revoluționarii voiau să aprindă lumânări pentru pomenirea eroilor, era organizată o manifestație a partidului, în frunte cu liderul formațiunii George Simion.

Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Răzvan-Mihalcea, a susținut că acest gest al preşedintelui AUR de a se dezice de cei doi parlamentari este necesar înainte de a veni la Timişoara pentru omagierea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Editor : A.A.


By Stiri

Lasă un răspuns