lun. apr. 12th, 2021
Diana Șoșoacă și-a pus mască. Cum a convins-o o adeverință neconformă să se conformeze GALERIE FOTO


Diana Șoșoacă a venit cu mască marți, la Senat. După ce autoritățile sanitare au anunțat că adeverința cu care invoca scutirea de mască este neconformă, senatoarea a acceptat să o poarte. De altfel, luni seară ea a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca pe figură.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a conformat deciziei DSP că adeverința pe care o prezenta pentru a nu purta mască este în neregulă și a venit la Senat cu mască de protecție pe figură. Ea a ales un model transparent.

Ea a stârnit un val de critici luni, în parlament, unde s-a plimbat și s-a filmat cu telefonul fără a purta mască, din cauza unor afecțiuni care o împiedică să respire, susține senatoarea.

Senatul a cerut însă Direcției de Sănătate Publică să verifice dacă adeverința Dianei Șoșoacă este în regulă, iar răspunsul primit a fost că nu: o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii, nu de un medic de familie.

Ca atare, conducerea Senatului i-a cerut proaspetei senatoare să poarte mască până la clarificarea situației ei medicale, iar Diana Șoșoacă s-a conformat.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului”, a declarat Iuliana Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat.

Luni seară, Diana Șoșoacă a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca pe figură. Totuși, ea a ținut să-și afirme din nou punctul de vedere. „Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a mai spus Diana Șoșoacă după încheierea jurământului.

Diana Sosoaca masca agerpres_14288117
Diana Șoșoacă dă declarații purtând mască de protecție. Foto Agerpres

Editor : Bogdan Pacurar


By Stiri

Lasă un răspuns