lun. apr. 12th, 2021
Ludovic Orban vrea să fie votat în această noapte șef al Camerei. Decanul de vârstă de la AUR a închis ședința și a plecat


Ședință cu scandal la Camera Deputaților, după ce decanul de vârstă de la AUR, deputatul Lucian Feodorov, care conducea plenul, nu a vrut să mai continue ședința în care ar fi urmat să fie ales președintele Camerei.

ACTUALIZARE ORA 1:00 Ședința de plen a Camerei Deputaților a fost reluată. Parlamentarii urmează să voteze conducerea forului, în frunte cu președintele, funcție pentru care candidează Ludovic Orban din parte coaliției PNL-USR PLUS-UDMR și Alfred Simonis din partea PSD.

Președintele Camerei Deputaților este ales prin vot secret cu buletine, cu votul majorității deputaților. Ședința este condusă de Ibrahim Hussein, deputat al minorităților naționale, după ce decanii de vârstă de la AUR au refuzat să mai conducă lucrările plenului.


Știrea inițială

Parlamentarii PNL, USR PLUS și UDMR erau pregătiți să îl voteze pe Ludovic Orban în funcția de președinte al Camerei Deputaților, așa cum au decis prin protocolul de coaliție semnat de liderii celor patru partide.

Ședința a fost închisă de Lucian Feodorov (AUR), decanul de vârstă, iar deputații AUR au părăsit sala de plen imediat după depunerea jurământului.

Decanul de vârstă a susțint că este obosit și că ședința ar trebui să continue marți. 

Citește și Deputatul AUR Lucian Feodorov a vrut să întrerupă depunerea jurământului deputaților, motivând că a obosit

Următorii decani de vârstă, de la AUR și de la PSD au refuzat să conducă ședința de plen, care în cele de urmă a ajuns să fie prezidată de Ibrahim Hussein, deputat al minorităților naționale.

Potrivit regulamentului, prima ședință a Camerei Deputaților și a Senatului este condusă de decanul de vârstă, asistat de cei mai tineri patru deputați.

Pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților candidează Ludovic Orban din partea coaliției PNL, USR PLUS, UDMR și Alfred Simonis, din partea PSD.

Ședința va fi reluată în acestă noapte. Liderii coaliției PNL-USR PLUS-UDMR vor să fie stabilite cât mai repede conducerile celor două camere ale Parlamentului, astfel încât să continue procesul de învestire a Guvernului Cîțu.

Senatul a votat deja numirea președintelui, în această funcție fiind validată Anca Dragu, de la USR PLUS.

Citește și Klaus Iohannis a convocat marți la Cotroceni liderii partidelor parlamentare

Editor : Robert Kiss


By Stiri

Lasă un răspuns