mar. ian. 26th, 2021
Cioloș a lansat primul atac în Coaliție, chiar înainte de votul pentru Guvernul Cîțu


Dacian Cioloș, co-președinte al USR-PLUS, a lansat un atac în coaliție cu puțin timp înainte ca Guvernul Cîțu să fie votat în Parlament. Europarlamentarul l-a vizat pe Sorin Cîmpeanu, propus ca ministru al Educației. „Am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Cîmpeanu în Guvern”, scrie Cioloș pe Facebook, care precizează în continuare că „nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dacian Cioloș: „Mi s-au cerut explicații și cred că în noua configurație în care USR PLUS are responsabilitatea guvernării e nevoie să vorbim deschis și cu transparență și despre probleme sau lucruri pe care vrem să le facem sau să le asumăm împreună cu partenerii de coaliție, dar și despre lucruri cu care nu suntem confortabili. Asta am promis, asta fac.

La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Cîmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS.

În același timp, știu că aveți dreptate să fiți nemulțumiți și să ne menționați. Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte și ne vom asigura că programul de guvernare va fi aplicat. Și nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educație, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor.

Vom rămâne receptivi în continuare la toți cei cu idei și cu experiențe bune în domeniul educației și vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea în guvern și în parlament pentru a le valorifica în deciziile la care vom fi parte.”

Editor : Liviu Cojan


By Stiri

Lasă un răspuns