lun. apr. 12th, 2021
PNL a validat lista miniștrilor din Guvernul Cîțu. Ședința a fost tensionată, mai mulți lideri reproșându-i lui Orban negocierile


Liderii PNL s-au reunit marți, de la ora 22:30, într-o ședință a conducerii, pentru a valida lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. Lista a fost prezentată la începutul ședinței de premierul desemnat, însă mai mulți lideri, în frunte cu Ilie Bolojan și Emil Boc i-au reproșat lui Ludovic Orban pierderea unor ministere, la negocierile din Coaliție.

ACTUALIZARE: Liderii PNL au votat lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. Lista a fost validată după o ședință tensionată, cu reproșuri la adresa lui Ludovic Orban. La vot, însă, au fost 63 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri. Împotriva listei de miniștri au votat Ilie Bolojan și Florin Roman, în timp ce Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Emil Boc, Dan Motreanu și Cristian Bușoi s-au abținut.

Miniștrii propuși de PNL pentru portofoliile deținute de partid sunt: Ministerul Apărării Naţionale: Nicolae Ciucă; Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu; Ministerul Finanțelor Publice: Alexandru Nazare; Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode; Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu; Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan; Ministerul Energiei: Virgil Popescu; Ministerul Agriculturii: Adrian Oroș; Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu.


Știrea inițială

Ședința Biroului Politic Național este una tensionată, susțin surse participante la discuții, după ce mai mulți lideri, printre care Ilie Bolojan, Emil Boc, Florin Roman l-au atacat pe Ludovic Orban pentru că a pierdut ministere importante.

Aceștia sunt nemulțumiți că PNL a cedat la negocieri ministere precum ministerul Dezvoltării, important pentru primarii din teritoriu, ministerul Fondurilor Europene sau ministerul Transporturilor.

Președintelui PNL i s-a spus că ar fi „trădat” partidul la negocierile de la Vila Lac. 

În debutul ședinței, premierul desemnat, Florin Cîțu, a prezentat lista miniștrilor, discutată anterior la Parlament, cu Ludovic Orban.

Editor : Robert Kiss


By Stiri

Lasă un răspuns