mar. apr. 13th, 2021
Cine sunt parlamentarii care vor conduce comisiile din Camera Deputaţilor


Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că bugetul pe 2021 va fi prezentat în Parlament la sfârșitul lunii ianuarie, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă discuții separate cu miniștrii pe această temă.

Chiar dacă termenul este destul de întârziat, Florin Cîțu e exclus o asumare a răspunderii guvernamentale pe legea bugetului, așa cum s-a întâmplat cu bugetul pe 2020, mizând pe responsabilitatea parlamentarilor de a nu prelungi prea mult discuțiile, în condițiile speciale de anul acesta. Premierul dorește, însă, ca bugetul pe 2021 să fie dezbătut în Parlament.

Guvernul Cîțu mizează pe un deficit 7 la sută din PIB în construirea bugetului pe 2021. Florin Cîțu a precizat că prin „ordonanța de urgență – trenuleț”, adoptată miercuri în ședința de guvern – prin care, între altele, au fost înghețate salariile bugetarilor la nivelul din decembrie 2020 -, se fac economii la viitorul buget de 17,6 miliarde de lei. „Această ordonanță garantează că putem să reașezăm economia pe picioarele ei”, a spus Florin Cîțu.

În privința creșterii alocațiilor și pensiilor, Florin Cîțu a subliniat că sunt decizii care se iau în Parlament, dar până atunci bugetul se va construi pe legislația în vigoare. El a punctat însă că este necesară o consolidare fiscală, aspect de care țin cont cu precădere agențiile de rating.

Editor : Luana Pavaluca


By Stiri