mar. apr. 13th, 2021
Deputat PNL: Un fost parlamentar PSD a fost numit politic în fruntea Colegiului Costache Negruzzi, la 2 săptămâni după final de mandat


Deputatul PNL de Iași Alexandru Muraru, vicepreședintele Comisiei pentru Educație, susține că fostul deputat PSD Camelia Gavrilă a fost numită politic în fruntea Colegiului “Costache Negruzzi”, la două săptămâni după ce și-a încheiat mandatul. Acesta acuză că Gavrilă a primit o funcție “de consolare”.

„Inspectorul școlar general al ISJ Iași, doamna Farcaș, profitând de situația finalizării mandatelor la termen a directorilor de școli, a început politizarea unităților școlare prin foști sau actuali membri PSD.

Fostul deputat PSD, doamna Camelia Gavrilă, un nume controversat la Iași, fost candidat la Primărie, care a traversat mai multe partide politice, a fost numită în fruntea Colegiului Național «Costache Negruzzi».

E ca și cum doamna Ecaterina Andronescu ar fi fost numită astăzi directorul colegiului «Spiru Haret» din București pe criterii arbitrare, prin prisma influenței sale politice.

Consider că această decizie este una rușinoasă și aruncă o mare umbră asupra modului discreționar de promovare în sistemul de educație. Un fost deputat nu poate primi, la două săptămâni după finalizarea mandatului, în virtutea afilierii politice, această funcție «de consolare».

Acest lucru arată și o lipsă de perspectivă, o problemă morală gravă, o folosire a școlii ca paravan pentru situații în care foști deputați, candidați sau demnitari în funcții politice utilizează ulterior educația ca o formă de refugiu.

(…)

Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Educație, voi sesiza corpul de control al Ministerului pentru a vedea legalitatea acestei măsuri, dar și care este de fapt dimensiunea acestor numiri la Iași.

Nu pot accepta ca un fost parlamentar, la două săptămâni după ce a încheiat mandatul, să fie numit pe criterii clientelare în fruntea celui mai prestigios colegiu din Iași și printre cele mai importante din România”, arată un comunicat al deputatului PNL Alexandru Muraru.

Editor : A.C.


By Stiri